14. tithi – Šukla Čaturdaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Pušja

Priroda današnjeg dana je “od sada do vječnosti”.

Ako razmotrimo pojam vremena tada možemo reči da vrijeme kakvo ga mi zamišljamo zapravo ne postoji. Vedska učenja nam govore da je vrijeme samo iluzija ili maya ovog materijalnog svemira. Sve se događa u ovom trenutku. Sada dok ovo čitate sve se već dogodilo, sve se već dogodilo što je važno za ovu našu trenutnu inkarnaciju. Ono bitno se manifestiralo. Na nama je samo da shvatimo cijelu tu božansku lilu ili zabavu. Samo je to važno. Moramo shvatiti da je sve u ovom trrenutku, svi naši predhodni i budući životi, problemi, sreće, zadovoljstva, bolesti sve je u ovom trenutku.

Danas je najbolji trenutak za shvaćanje pravog pojma vremena, koji je ciklično, u jednoj točki, a ne linearno. Zato često kažemo da se povijest ponavlja. I to je živa istina, sve je već viđeno i proživljeno. Naš je zadatak da u ovoj igri života igramo na pozitivan i konstruktivan način, bez negative ili destrukcije. Na taj način mi stvaramo bolji svijet za sebe i za ljude koji dolaze poslije nas a koji će živjeti na ovoj planeti Zemlji!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaKarma hrane i osobna transformacija
Slijedeća objavaSretno Valentinovo!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here