9. tithi – Šukla Navami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Šravana

Priroda današnjeg dana je “hrabrost za promjenom”.

Ponekad je potrebna hrabrost kako bi u svojim životima ostvarili promjene. No, ako to sami ne učinimo, nitko to neće učiniti umjesto nas. Ono što je stvarno potrebno, to je naša unutarnja transformacija. Transformacija može biti samo unutarnja. Nema drugog načina da učinimo promjenu u vanjskim okolnostima bez unutarnje transformacije. Svaki naš izbor, vodi nas drugim životnim putem.

Što smo hrabriji, činimo više promjena i više nam mogučnosti dolazi na naš put. No, strahovi nas sprečavaju da činimo promjene. Dobra vijest je: Strahovi postoje samo u našem umu. Mi smo ih sami stvorili i samo ih mi možemo promijeniti. Vjerovanja i sjećanja mogu se izbrisati. Ne moramo im dozvoliti preživljavanje, jer naša sloboda ovisi o procesu brisanja i transformacije. Napuštajući zatvor kojeg smo stvorili vlastitim umom, mi ćemo otvoriti vrata prema svojoj duši i otkrit ćemo dugo zaboravljenu slobodu.

Naši strahovi, naše patnje, naša hrabost to su sve različite mogućnosti koje smo u određenom trenutku izabrali svojim umom. Često je potrebno stati i poduzeti drastične promjene. Ponekad, moramo čak i umrijeti kako bi nastavili živjeti.

Danas je dobar dan da sakupimo hrabrost da učinimo promjene!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaZašto se loše stvari događaju dobrim ljudima?
Slijedeća objavaTriphala – kamen temeljac ajurvedske medicine
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here