6. tithi – Krišna Šasthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mrigašira

Priroda današnjeg dana je “ljubav znači sloboda”.

Kad je riječ o pružanju ljubavi u odnosima, ima i jedan nezgodan elemenat, ono jedino što mnoge ljude sprečava da žive životom kakav zaslužuju. Taj je elemenat nezgodan samo zato što ljudi pogrešno shvaćaju što to znači pružati ljubav drugima. Da bismo posve razjasnili što to znači davati ljubav drugima, moramo shvatiti što znači kad drugima ne dajemo svoju ljubav.

Ako pokušamo promijeniti drugu osobu, to nije ljubav! Ako razmišljamo što je najbolje za nju, to nije ljubav! Ako mislimo da smo u pravu, a druga osoba da griješi, to nije pružanje ljubavi! Kritiziranje, okrivljavanje, prigovaranje, grdnje ili traženje pogreški kod druge osobe nisu pružanje ljubavi!

Ne možemo nekome oduzeti slobodu da odlučuje o onome što želi, jer to nije ljubav. Ono što dajemo drugoj osobi, to sami primamo, a kad poričemu tuđu slobodu odabira, privući ćemo negativnosti koje će nam oduzeti vlastitu slobodu. Možda će se smanjiti dotok novca, možda će nam zdravlje oslabiti ili će nam posao krenuti nizbrdo, jer takve nam stvari ograničavaju slobodu. Kad je riječ o zakonu privlačnosti, ne postoji “druga osoba”. Što dajemo drugima, to dajemo i sebi.

Pružanje ljubavi drugim ljudima ne znači da im trebamo dopustiti da nas pregaze ili da na bilo koji način zlostavljaju, jer ni to nije ljubav. Ako dopustimo nekome da nas iskoristi, time mu nećemo pomoći, a sigurno nećemo pomoći ni sebi. Ljubav je teška, a mi spoznajemo i rastemo kroz njezin zakon. U tom procesu spoznavanje doživljavamo i posljedice. Stoga nije riječ o ljubavi ako nekom dopustimo da nas iskorištava ili zlostavlja. Rješenje je da se uzdignemo na najvišu frekvenciju dobrih osjećaja pa će sila ljubavi razriješiti taj problem umjesto nas.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaGdje je skrivena naša božanska priroda?
Slijedeća objavaZnate li što je Rejuvelac i koje su njegove dobrobiti?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.