3. tithi – Shukla Tritiya

Chandra ili Mjesec u nakshatri Revati

Priroda današnjeg dana je kretanje. Sve se u univerzumu kreće, kreću se galaksije, zvijezde, planeti kao i naša Zemlja zajedno s nama samima. Prestanak kretanja zapravo označava smrt. Kada u starosti postajemo slabije pokretljivi to u svakom slučaju ukazuje da se bližimo smrti. Uz prostorno kretanje mi povezujemo i ono vremensko. Vrijeme ne možemo zaustaviti, niti vratiti. Zato je poruka današnjeg dana da maksimalno iskoristimo naše kretanje, kako u prostoru tako i u vremenu, jer će nam kretanje omugućiti nova životna iskustva, kroz koja ćemo nešto naučiti.

Mjesec u zvijezdi Revati predstavlja njegov položaj u zadnjoj zvijezdi od njih 27 a to je zvijezda Revati. Ako broj 27 razložimo, dobiti ćemo broj 9 (2+7=9) što je najveći jednoznamenkasti broj. Vedska numerologija nas uči da je 9 sveti broj koji predstavlja kraj jednog ciklusa. Poslije njega slijedi broj 10 koji je zapravo ponovno broj 1 kojem je dodana nula. Zanimljivo je spomenuti da u jyotishu promatramo 9 planeta ili 9 kozmičkih snaga.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaOtkrivanje tajne savršenstva
Slijedeća objavaPromijenite sebe, promijenite svijet
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here