13. tithi – Šukla Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Magha

Priroda današnjeg dana su “duša i razum”.

Da bismo ujedinili dušu i razum, moramo češće obraćati pozornost na stanje duševne ugode. Osjećamo se ugodno ako nas u određenom trenutku ništa ne zabrinjava, ne muči, osjećamo se smireno. Duševna neugoda signalizira suprotno: osjećamo neodređen nemir, nešto nas muči, nečeg se plašimo, osjećamo pritisak, na duši osjećamo breme. Ako se slični osjećaji otvoreno očituju i znamo odakle potječu, znači da se radi o neugodi razuma. Razum u pravilu zna što ga plaši, uznemiruje i muči. U takvom se slučaju možemo osloniti na razum koji će nas navesti na rješenje, ali na žalost ne uvijek na ispravno rješenje.

S duševnom neugodom stvar je nešto složenija zato što se ona ne očituje otvoreno, već kao nejasan predosjećaj. Duševna neugoda može biti jedina interpretacija odgovora na odluku koju je donio razum ako je u potpunosti različita od cilja koji si je postavila naša duša.

Idealno stanje je kad razum sluša odluke naše duše.

Zato, je danas dobar dan da povežemo razum s odlukama naše duše!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 13.03.2014.
Slijedeća objavaTop-lista stvari zbog kojih roditelji najviše žale
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.