6. tithi – Šukla Šasthi

Čandra ili Mjesec u nakšatri Utaraphalguni

Priroda današnjeg dana je “postoji samo DA”. Okrenimo svoja leđa stvarima koje ne volimo i ne poklanjajmo im nikakve osjećaje. Nemojmo govoriti ‘ne’ stvarima koje ne volimo, jer ako im kažemo ‘ne’ s time ćemo ih privući. Kada kažemo ‘ne’ onome što ne volimo u nama se javlja loš osjećaj, mi zračimo loše osjećaje i zauzvrat ćemo primiti loše osjećaje u obliku negativnih životnih okolnosti. Ničemu nemojmo govoriti ‘ne’, jer kad kažemo: “Ne, to ne želim” mi zapravo u Univerzum šaljemo poruku: “Da to želim”. Kada kažemo: “Promet je užasan, Prodavačica je stvarno loša, On uvijek kasni, Ovdje je bučno, Ovaj vozač je kreten, Već predugo čekam i sl. Mi zapravo govorimo DA tim stvarima i uključujemo ih u svoj život.

Sjetimo se slike triju majmuna, oni izvorno potječu s japanskog hrama Toshogu. Jedan drži zatvorene oči, drugi drži zatvorene uši, a treći zatvorena usta. Prikaz nam poručuje: “Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim zlo”

Umjesto toga recimo DA, kada vidimo nešto što volimo. Recimo da kada čujemo nešto što volimo. Nije važno imamo li to ili nemamo, samo recimo DA, jer tada to biramo pružajući mu svoju ljubav!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 13.07.2013.
Slijedeća objavaMudrosan
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here