10. tithi – Šukla Dašami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvašada

Priroda današnjeg dana je “karma novca”.

Novac je jedno od najvećih područja na kojima gubimo iz vida svoje vrijednosti. Što je zapravo novac? Novac nije ništa drugo doli sredstvo kojim dobivamo ono što želimo. Možemo reći da je novac energija s vlastitom karmom. Energiju novca, jednako kao i karmu moramo držati uravnoteženom kako ne bi ovladala nama.

Previše novca narušava ravnotežu; mogli bismo postati sebični, egoistični i ovisni. Također, prevelika količina novca veže nas za zemlju, za energiju zemlje. Ipak, novac ne možemo ponijeti sa sobom. Kad napustimo Zemlju, ostaje nam samo naša duša i naša karma. Na drugom svijetu imamo smo svoju dušu pa je stoga mnogo važnije oplemeniti dušu mudrošću nego steći materijalnu imovinu.

S druge strane premalo novca također stvara teškoće. Bog želi da svi imamo dovoljno. Život u siromaštvu donosi velike probleme, bolesti, iskvarenost i patnju. Ljudi ne zadovoljavaju svoje osnove potrebe te se iz dana u dan bore za goli život. Oni su također previše povezani uz energiju zemlje. Neimaština narušava ravnotežu i onemogućava promišljanje prirode duše, spoznaju duše.

Programi neravnoteže vezani uz novac nalaze se u našem umu, u našoj podsvijesti. Potrebno ih je transformirati kako bi područje novca doveli u ravnotežu.

Danas je dobar dan da pokušamo to učiniti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 13.09.2013.
Slijedeća objavaBeznađe Ljubavi
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here