10. tithi – Šukla Dašami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Dhaništa

Priroda današnjeg dana je “mijenjajmo se, ne prosuđujmo”!

Naši odgovori na probleme uvijek su isti i temelje se na zapamćenim obrascima ponašanja. Vrlo često, problemi su naše prepreke koje smo sami postavili a za koje mislimo da ih ne možemo ukloniti. Upravo zbog toga, slične situacije nam se ponavljaju, kako bi nam pružile nove mogučnosti za kvalitetniju rekciju na pristigle probleme. Ljudi koji dolaze u naš život, pokazuju nam koji djelovi nas samih zahtjevaju rad i promjenu.  Naši međuljudski i partnerski odnosi su ogledala u kojima promatramo sami sebe. Ipak, mi imamo slobodu da u “negativnoj” situaciji ne reagiramo. Mi možemo okrenuti i svoj drugi obraz. Mi možemo ponuditi svoju ljubav. Znajući to, mi možemo postati svjesni naše odgovornosti za nastalu situaciju.

Nije dobro pronalaziti krivca i procjenjivati da li je nešto dobro ili loše. Jako je teško stvarno znati da li je nešto ispravno ili pogrešno. Ponekad je teško shvatiti što je dobro za nas same a pogotovo što je dobro za druge.

Danas je dobar dan za dijeljenje ljubavi!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaTriphala – kamen temeljac ajurvedske medicine
Slijedeća objavaČovjek pod utjecajem demonskih bića
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here