1. tithi – Krišna Pratipada
Čandra ili Mjesec u nakšatri Magha

Priroda današnjeg dana je “percipiram samo dobro”.

Na vratima hrama Toshogu u Japanu piše: “Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim zlo”. To su naša tri majmuna koji simboliziraju naše majmunske umove. Jedan rukama pokriva oči, drugi uši, a treći pokriva svoja usta. U ovom slučaju nam pokazuju što mi moramo raditi. Stvarno naš um je poput majmuna koji stalno skače s grane na granu u potrazi za bananama i za drugom hranom. On je stalno aktivan, nemiran i rijetko ima mira, možda samo kada spava. Sve što vidimo, čujemo i govorimo sve je projekcija našeg uma, njegovog doživljaja okoline, njegovog razmišljanja. Mi možemo reći drugoj osobi: “Ti si loš/loša”. Ali to je samo naš subjektivni doživljaj te osobe koji potječe iz našeg uma.

Danas je dobar dan za smirivanje naših umova putem metoda za njegovo smirenje: meditacija, yoga imamo danas stvarno puno metoda na raspolaganju!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

majmuni1

Prethodna objavaJoseove sandale
Slijedeća objavaSatiralije
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here