4. tithi – Krišna Čaturthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Dhaništa

Priroda današnjeg dana su “pozitivne misli”.

Neki od nas robuju svom naslijeđu i svojoj okolini te vrlo malo uživaju u slobodi. Lako nas pokolebaju mišljenja, misli i običaji vanjskog svijeta, a isto tako i vlastite emocije, osjećaji i raspoloženja. Tvrdimo da smo slobodni raditi što god želimo, ali ne analiziramo razloge zbog kojih nešto želimo napraviti.

Previše nas, se prepušta struji poput kamena koji pada, pokoravajući se okolini, vanjskim utjecajima, vlastitim raspoloženjima i željama te volji drugih koji su jači od nas. Poput pijuna se krećemo šahovskom ploćom života, igramo svoje uloge i ostajemo po strani kada igra završi.

Kako bi ovo promijenili, najbolje je da cijelog dana obraćamo pažnju na svoje misli te da postanemo svjesni koje su nam misli dobro oblikovane te bi mogle poboljšati naš život i pokrenuti nas u smjeru kojim želimo ići, a koje nam misli same od sebe padaju na pamet, ali nemaju nikakve svrhe.

Budimo blagi prema sebi ali ipak svjesni da nam je potrebna vježba kako bismo potaknuli pozitivne misli i postupke. Kad se pojave nepotrebne misli, jednostavno ih pustimo da prođu, a onda se vratimo korisnima.

Danas je dobar dan da radimo na svojim pozitivnim mislima.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaIntolerancija na laktozu: Simptomi, test, prevencija i terapija
Slijedeća objavaViše stvari, manje sreće
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.