13. tithi – Šukla Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Ašvini

Priroda današnjeg dana je “kritiziranje”.

Ako smo uistinu sigurni u sebe, a netko nas kritizira, to nam neće smetati. Međutim, ako smo nesigurni, a netko nas kritizira to će nam itekako smetati. Osoba koja nas kritizira najčešće nam uistinu želi pomoći, samo što još nije naučila djelotvorno komunicirati. Ako to ne radi da bi nam pomogla, tada je njezino ponašanje štetno. Ionako ne bismo željeli biti u takvom društvu.

Ne dopustimo da nas uzdrma tuđa kritičnost i pokušaji da nam pomognu. Ako smo sigurni u sebe i uistinu razumijemo sebe, tada to možemo podnijeti i takvo nam ponašanje neće predstavljati problem. Ako nas kritičnost uistinu uznemiruje, zapravo nas ne ljute kritike, niti mišljenje druge osobe, nego naša reakcija na njezine riječi. Kad bismo bili čvrsto usidreni u sebi, ne bismo na to reagirali.

Danas je dobar dan da proradimo na svojoj unutarnjoj sigurnosti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

kiša

Prethodna objavaYoga nidra – bez pravog opuštanja nema ni prave snage!
Slijedeća objavaHrana koja ima više vitamina C od naranče
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here