7.tithi – Shukla Saptami

Chandra ili Mjesec u nakshatri Rohini

Priroda današnjeg dana je zaljubljenost. Postoji priča iz veda o ljubavi između poluboga Chandre i mlade djevojke Rohini. Zbog tradicije i običaja Chandra se trebao oženiti sa svih 27 kćeri mudraca Dakshe. Pristao je ne obavezu prema kojoj će jednaku pažnju posvećivati svakoj od svojih budućih žena. Međutim, on se zaljubio u Rohini, jednu od njih, njemu najljepšu i najprivlačniju. Njihova je romansa trajala sve dok sestre nisu postale ljubomorne i zatražile od Gospodina Vishnua da spriječi ljubav između Chandre i Rohini. Izrečena je kletva prema kojoj će Chandra 14 dana slabiti i gubiti sjaj i tek će mu se tik prije nestanka opet postupno vratiti snaga. I tako svakih 14 dana.

Zaljubljenost je jedan od najsnažnijih osjećaja kojeg možemo doživjeti. Lijepo je biti zaljubljen, ali moramo pripaziti da ne izgubimo glavu i da ne učinimo poteze zbog kojih ćemo kasnije žaliti.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaPotpuno znanje o evoluciji
Slijedeća objavaČetiri zdrave navike
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here