6. tithi – Šukla Šasthi

Čandra ili Mjesec u nakšatri Ardra

Priroda današnjeg dana je vjerovati sebi. U djetinjstvu su nas naši roditelji, odgajatelji i učitelji podučavali da im vjerujemo, da vjerujemo u ono što nas oni podučavaju ili upozoravaju. Roditelji su nam govorili: “ne diraj vruću peć, mogao bi se opeći”, učitelji: “moraš pratiti nastavu kako bi mogao dobro usvojiti znanja”. U to vrijeme smo usvojili obrazac da vjerujemo autoritetima. No odrastanjem situacija se mijenja i mi polako počinjemo preispitivati autoritete i sagledavati da li je ono što su nam oni rekli točno. Ipak, danas neki od nas ne vjeruju sebi, a vjeruju onome što im drugi serviraju putem medija, politike i sl.  To znači da su ostali “vječita djeca” i da nisu učinili nimalo napora da započnu razmišljati svojom glavom. Takvi ljudi postaju žrtvama različitih manipulatora kojih je danas napretek.

Zato, pokušajmo danas razmisliti o našem stilu života, o odlukama, ponašanju, razmišljanju. Da li one stvarno potječu od nas?

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaMonsanto se priključio UN-ovom Planu 21 – prijevari o “održivosti”!
Slijedeća objavaNuspojave (2013) – Kvalitetne intrige iz farmaceutske industrije
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here