1. tithi – Krišna Pratipad
Čandra ili Mjesec u nakšatri Utaraphalguni

Priroda današnjeg dana je “iskrivljenost stvarnosti”.

Čovjek ne može savršeno objektivno sagledavati okolinu. To je nalik na situaciju kada stavljamo slajd u projektor i gledamo prikaz. Obična, jednolična svjetlost prolazi kroz film i pretvara se u sličicu na ekranu. Poimanje se javlja u svojstvu ekrana, svjetlost u svojstvu okoline, a slajd u svojstvu pogleda na svijet, odnosno modela našeg poimanja svijeta.

Predodžba svakog čovjeka o sebi i o okolini često je daleko od istine. Izobličavanje uzrokuju naši slajdovi. Na primjer, uznemiruju nas neki osobni nedostaci i zbog toga imamo osjećaj manje vrijednosti jer nam se čini da se ti nedostaci također ne sviđaju ni drugima. Dok komuniciramo s ljudima, u svoj “projektor” stavljamo slajd kompleksa manje vrijednosti i sve vidimo u izobličenom obliku. Tako se nastavlja sve dok čovjek ne prestane slajdu pridavati veliko značenje ili se ne prebaci na stvaranje pozitivnog slajda.

Čim nestane važnost, negativan slajd gubi svoju osnovu, nestaje i prestaje djelovati!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaKako očistiti bubrege uz pomoć peršina
Slijedeća objavaOdaberite hranu koja čisti arterije
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.