10. tithi – Šukla Dašami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Višaka

Priroda današnjeg dana je “naša uvjerenja”. Možda vjerujemo da je naša mašta sastavljena samo od misli i snova ta da nema nikakvu moć u stvarnom svijetu. Ipak, jedna od prepreka s kojom se znanstvenici suočavaju pokušavajući dokazati svoje hipoteze, sastoji se u otklanjanju vlastitih uvjerenja iz znanstvenih eksperimenata jer znanstvenikovo uvjerenje ili zamišljanje o ishodu eksperimenta utječe na stvarni ishod. Takva je moć ljudske mašte i uvjerenja. Upravo kao što znanstvenikova uvjerenja utječu na ishod eksperimenta, tako i naša uvjerenja utječu na ishod našeg života.

Istinita ili neistinita, naša uvjerenja oblikuju naš svijet. Ono što zamišljamo i osjećamo stvarnim, stvara naš život jer to je ono pružamo zakonu privlačnosti i to je ono što će nam se vratiti. Naša je mašta stvarnija od svijeta kojeg vidimo, jer svijet kojeg vidimo, izvire iz onoga što zamišljamo i u što vjerujemo. Naš će se život oblikovati u ono što vjerujemo i što osjećamo da je istinito. Danas je dobar dan da preispitamo ispravnost svojih uvjerenja i stavova jer pomoću njih kreiramo cijeli svoj život!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDermatolozi upozoravaju: Kozmetički proizvodi izazivaju teška kožna oboljenja pa i živaca te moždanih stanica!
Slijedeća objavaAko baš morate: 5 namirnica koje možete jesti i u ponoć ;-)
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here