12. tithi – Šukla Dvadaši

Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvašadha

 

Priroda današnjeg dana je “ne komplicirajmo”.

Jedan je mudar čovjek rekao:

“U neredu pronađite jednostavnost
U neskladu pronađite sklad
Usred poteškoća krije se prilika”.

Ako nam je um zaokupljen s previše detalja, oni će nas ometati i vući nas prema dnu. Ako se brinemo zbog sitnica koje nisu važne, tada ne možemo biti usmjereni na dobar osjećaj. Zar je uistinu važno da li ćemo stići u dućan prije nego se on zatvori? Zar je važno što smo propustili tramvaj ili autobus? Zar je važno što moramo stajati u redu nekoliko minuta? Zar su te sitnice uopće važne za život kao takav?

Sitnice nas ometaju i mogu nam pokvariti život. Ako previše važnosti pridajemo nevažnim detaljima, nećemo se dobro osjećati. U široj slici našeg života takve stvari nisu važne! Nijedna od njih! Pojednostavnim svoj život. Napravimo to kako bi zaštitili svoje dobre osjećaje. Napravimo to, jer kad se oslobodimo sitnica, napravit ćemo mjesta za sve ono što želimo unijeti u svoj život.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaU Chicken McNuggetsu pronađena vlakna koja podsjećaju na sintetička vlakna zloglasnog Morgellonsa
Slijedeća objavaOd ljubavi, preko požude, do ovisnosti
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here