9. tithi – Krišna Navami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Kritika

Priroda današnjeg dana je “svjesnost”.

Život većine nas, ljudi, pretrpan je stvarima: materijalnim stvarima, stvarima koje treba obaviti i onima o kojima treba razmisliti. Um nam je često ispunjen mnoštvom misli koje se neprestano pojavljuju. To je dimenzija svjesnosti objekta, koja je kod mnogih ljudi prevladavajuća stvarnost i zbog toga im je život neuravnotežen. Da bi se na ovaj planet vratilo duhovno zdravlje i da bi čovječanstvo ispunilo svoju sudbinu, svjesnost objekta treba uravnotežiti svjesnošću prostora. Buđenje svjesnosti prostora slijedeći je stupanj u evoluciji čovječanstva.

Svjesnost prostora znači da osim svjesti o stvarima – koja je uvijek svjesna opažaja, misli i emocija – postoji i skrivena struja svijesti. Nismo svjesni samo stvari (objekata) nego smo svjesni da smo svjesni. Ako možemo osjetiti budnu unutarnju tišinu u pozadini dok se u prednjem planu odvijaju događaji, to je onda to!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 17.08.2014.
Slijedeća objava11 razloga zašto volimo Indiju
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.