3. tithi – Krišna Tritija
Čandra ili Mjesec u nakšatri Magha

Priroda današnjeg dana je “točka stvaranja”.

Možda smo skloni razmišljati kako je ono što želimo uistinu nešto veliko, ali ako razmišljamo na taj način, naš stav nije objektivan. Kad mislimo da je nešto uistinu krupno, mi zapravo govorimo zakonu privlačnosti: “Taj je cilj tako velik da će biti teško ostvariti ga i vjerojatno će potrajati”. I biti ćemo u pravu, jer što god mislimo i osjećamo, to ćemo i primiti. Mislimo li da je naša želja uistinu velika, stvoriti ćemo probleme i prolongirati ostvarenje naše želje. No, za zakon privlačnosti ništa nije ni maleno ni veliko, jer taj zakon ne poznaje koncept vremena.

Da bi nam bilo lakše steći ispravan stav o stvaranju, bez obzira na to koliko nam se naša želja mogla učiniti velikom, razmišljajmo o njoj kao o zrnu maka. Možda želimo kuću, automobile, odmor, novac, savršenog partnera/partnericu, posao iz snova ili djecu. Možda želimo biti savršeno zdravi. Možda želimo proći na ispitu, upisati se na fakultet. Nije važno što želimo. O svojoj želji razmišljajmo kao da je sitna poput maka, jer za snagu ljubavi naša je želja sitnija od zrna maka!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaPotraga za Istinom
Slijedeća objavaDobrobiti lješnjaka
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here