10. tithi – Šukla Dašami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Čitra

Priroda današnjeg dana je “promijenimo svoje okolnosti”. Kada poželimo promijeniti svoje okolnosti, najprije moramo promijeniti način razmišljanja. Steve Jobs, osnivač tvrtke Apple, imao je reklamni slogan pod nazivom “Misli drugačije”. To je načelo primjenio u kreiranju svojih kompjutera i tableta koji su potpuno drugačiji od svih drugih sličnih uređaja. Zbog toga je njegova tvrtka zaradila veliko bogatstvo i postala jedna od najbogatijih tvrtki na svijetu.

Većina nas razmišlja o svojim trenutnim okolnostima i kaže: “Eto, to sam ja”. No, to nismo mi. To je ono što smo bili. Recimo da na računu nemamo dovoljno novaca, da nismo ostvarili odnos koji smo željeli ili nam zdravlje i tjelesna kondicija nije kakva bi trebala biti. To nismo mi, to je zaostali ishod naših proteklih misli i djela. Zbog toga neprestano živimo u tim zaostalim posljedicama misli i djela kojima smo se bavili u prošlosti. Ako promatramo sadašnje stanje stvari određujemo se njime, osuđujemo se na iste takve okolnosti u budućnosti. Mi smo posljedica vlastitih misli. Zato, pokušajmo barem danas promijeniti svoje okolnosti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaVoda je eliksir života. Da, ali samo ako je čista!
Slijedeća objavaProblemi s glavoboljom? Ovih 5 lako dostupnih namirnica vam mogu pomoći
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here