15. tithi – Šukla Purnima

Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “životni obrasci”.

Kada uvidimo obrasce svojega života, obrasce koji se naizgled neprestano ponavljaju, mogli bismo se obeshrabriti. Mogli bismo pomisliti “Jednostavno sam takav, to ne mogu promijeniti.”Mogli bismo zaključiti da ti negativni obrasci čine začarani krug. No to nije točno, moguće ih je prekinuti. Posrijedi bi mogao biti obrazac neuspješnih veza, uzastopnih otkaza, neslaganja s određenim tipom ljudi ili čak obrazac negativnog raspoloženja. Najprije je potrebno razmotriti prošlost i uvidjeti gdje su se i kada ti obrasci počeli pojavljivati. Koji su njihovi uzroci? Obrazac može biti način ponašanja koji smo razvili u djetinjstvu i koji nam kao odrasloj osobi više ne služi. Proniknuvši u prošlost, mogli bismo naučiti mnogo toga o sebi, ali pri tom moramo biti bolno iskreni. Kada shvatimo prošlost, sadašnjost će nam biti mnogo jasnija a budućnost nudi razne mogućnosti. Ako i u budućnosti vidimo ponavljanje istih obazaca, ostali smo zaglavljeni. Ako  nam obrasci iz prošlosti nisu dobro služili moramo ih prekinuti. Najbolji način stvaranja sretne budućnosti je osobna vizija.

Danas je dobar dan da osmislimo budućnost kakvu želimo, da se oslobodimo negativnih obrazaca prošlosti i da krenemo u ostvarenje svoje vizije!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaLekcije iz Prirode
Slijedeća objavaKako liječiti prehladu i upalu sinusa?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here