2. tithi – Krišna Dvitja
Čandra ili Mjesec u nakšatri Rohini

Priroda današnjeg dana su “Afirmacije”.
Pravila za afirmacije su jednostavna. Uvijek moramo koristiti pozitivne izjave, jer mozak ne može zamisliti negative nekog predmeta ili misli. Podsvijest prepoznaje samo pozitivne fraze, stoga ne razumije riječi kao što su ne, neću ili ne mogu. Kažemo li: “Neću se udebljati” naša bi to podsvijest mogla prevesti u rečenicu: “Debljam se”.

Također je važno afirmaciju oblikovati u sadašnjem vremenu, kao da se ono što želimo već dogodilo ili već postoji. Ako je izrazimo u budućem vremenu, tada će naš cilj biti uvijek negdje u budućnosti, biti će nešto što ćemo jednoga dana postići. Zapamtimo, mi živimo u sadašnjem trenutku stoga naši ciljevi moraju biti izraženi u sadašnjem vremenu.

Afirmacije funkcioniraju bez obzira na to vjerujemo li u njih ili ne, jer su u skladu s zakonom privlačnosti. Stoga ako ih s emocionalnim intenzitetom, sigurnošću i vjerom ponavljamo više puta dnevno, sasvim će dobro djelovati. Ako ih, pak, nemarno izgovaramo, a onda čitav dan samo poričemo svoje pozitivne riječi negativnim postupcima (primjerice, ako se nakon ponavljanja afirmacija za mršavljenje pretrpavamo hranom), zakon privlačnosti će nam privući još više kolograma, jer smo jelu posvetili veću emocionalnu pažnju nego afirmacijama. Najbolje je pozitivno razmišljati i svojim postupcima pružati podršku ciljevima koje želimo ostvariti kroz afirmacije.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

afirmacije

Prethodna objavaSve o dunji: Kraljica marmelade
Slijedeća objavaDobrobiti hodanja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here