6. tithi – Krišna Šasthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Šravana

Priroda današnjeg dana su “ovisnosti”.

Zakoni funkcioniraju i u pozitivnom i u negativnom smislu, što nam se ponekad ne sviđa baš previše. Jedini način na koji se negativna situacija može preobraziti u pozitivnu jest ta da se dogodi nešto što će promijeniti obrasce. Do takvog pomaka dolazi kad promijenimo način na koji sagledavamo svijet i svoje postupke.

Mnogih se ovisnosti ne možemo riješiti, zato što ih se pokušavamo osloboditi izvana, umjesto da krenemo iznutra. Nikad zapravo nije riječ o kupovanju stvari ili o tome da nam se sviđa okus alkohola; uzrok se krije na dubljoj razini. Možda nismo ni svjesni da je naše ovisničko ponašanje način na koji potiskujemo nešto drugo. Nikakve vanjske promjene nikad neće biti dovoljne, ako ne poradimo na sebi iznutra. Tome nas uči većina programa za samopomoć.

Danas je dobar dan za naše mijenjanje iznutra i za uklanjanje naših ovisnosti.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaPet razloga zašto bi trebalo obožavati med
Slijedeća objavaTko sam ja?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.