9. tithi – Shukla Navami

Chandra ili Mjesec u nakšatri  Punarvasu.

Priroda današnjeg dana je ponavljanje. Današnja zvijezda Punarvasu ima početni slog “punar” što u prijevodu sa sanskrta znači “ponovno”.

Također, postoji i lijepa izreka na latinskom jeziku “Repeticio et mater studiorum”, što znači “ponavljanje je majka učenja”. Zašto ponavljanje? Svima je nama  ponavljanje zamorno, nezgodno je recimo u školi ponavljati razred. Ipak, ovdje se radi o našoj podsvijesti koja reagira i pamti jedino ako joj se stalno ponavlja.  To je poput učenje vožnje automobilom. Kada naučimo stvarno voziti tada naše radnje prelaze u automatizam. Više nemoramo misliti “sada moram promjeniti brzinu”. Sjetite se samo priča oko pozitivnih afirmacija koje moramo što češće ponavljati ako želimo da postanu učinkovite. Podsvijest je poput djeteta koje želimo nešto naučiti i kojemu moramo lijepo, stalno, isto ponvljati.  Uživajte u današnjem ponavljanju!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaMržnju nikada ne može zamijeniti mržnja
Slijedeća objavaPoznati o vegetarijanstvu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here