3. tithi – Krišna Tritija
Čandra ili Mjesec u nakšatri Kritika

Priroda današnjeg dana je “svi smo povezani”.

Dok prolazimo kroz život, toliko se duboko poistovjećujemo sa svim onim što privuče naš ego, da iz vida gubimo svoju istinsku bit – onaj dio nas koji osjeća povezanost sa svim ljudima i svime što postoji.

Nesreće nas mogu osloboditi ega i ponovno nam otkriti tko uistinu jesmo. Na najosnovnijoj razini naše je istinsko ja još povezano s ja drugih ljudi, pa kad se dogodi neka nesreća, vraćamo se na tu razinu. U Čarobnjaku iz Oza Dorothy tijekom filma često izražava taj osjećaj, govoreći: “Samo se želim vratiti kući”. Suočeni s nesigurnišću ili opasnošću, mnogi od nas kažu nešto slično. Samo želimo kući. Zašto? Zato što je dom sigurnost. U sebi znamo da je naše istinsko ja najsigurnije mjesto, jer smo na toj razini čista ljubav, mir i radost. Ondje nam se ništa loše ne može dogoditi , jer smo mi tvorci svog svemira i instinktivno znamo kamo trebamo otići da bismo bili sigurni kad se događaju strašne stvari. Instinktivno znamo da na kraju zapravo više nije važno sve ono smeće koje zbog svog ega nosimo sa sobom – onaj dio nas koji kaže da se ne bismo trebali sprijateljiti s nekim tko je drukčiji ili mu posvetiti svoje vrijeme, koji kaže da je moj posao bolji od tvog, da je moja religija naprednija od tvoje, da sam ja profinjeniji od tebe. To više nije važno, jer smo svi prema zakonima svemira, posve isti, budući smo svi podlažni istim silama.

Stoga kad dođe do potresa, tsunamija ili bilo koje druge katastrofe, svijest ljudi postaje ista i mi se više ne možemo razlikovati jedni od drugih. Naši identiteti i svjesnost su istovjetni. Na najosnovnijoj razini svi smo mi dio svakog drugog (Sveukupnost), zato što nam je zajednička svijest (Um) koja je za svakog ista, koji tvori temelj za sve ostalo što postoji (Svemir).

Danas je dobar dan da uklonimo svoj ego koji nas odvaja.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaBhagavad-gita – Bez duše nema kretanja
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 22.10.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here