4. tithi – Krišna Čaturthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Ardra

Priroda današnjeg dana je “Duhovna šifra”.
Svaki čovjek posjeduje šifru u kojoj su pohranjeni svi podaci i koja otkriva njegovu razinu percepcije i duhovnog razvoja. Neki su ljudi razvijeniji od drugih jer za sobom imaju više života tijekom kojih su odrađivali svoju karmu ili zbog toga što su postigli viši stupanj samospoznaje, odnosno samosvijesti. Svima nam je poznato Darwinovo načelo evolucije koje govori da čovjek, kao vrsta, odbacuje one značajke koje mu ne služe, koje mu onemogućuju opstanak. Razvoj nije ograničen samo na tijelo i inteligenciju, već obuhvaća i dušu koja se razvija u svakom od mnogobrojnih života.

Otkriti vlastitu duhovnu šifru znači prodrijeti u suštinsku mudrost putem prepoznavanja svojega istinskog jastva. Posrijedi je poniranje u svoju dublju duhovnu suštinu. Svi mi imamo snažnu potrebu otkriti tko zapravo jesmo, no, usprkos tome, često ostajemo zaslijepljeni, izgubljeni ili nesvjesni svojega višeg jastva, što vodi sve većoj zbunjenosti. Otkrivši svoju duhovnu šifru, otkrili smo svoj istinski identitet. Ako je naš život u sukobu s našom istinskom prirodom, patnja nas očekuje na svakom koraku. Povratak i razrješavanje bolnih karmičkih sukoba mogući su tek kada otkrijemo svoju duhovnu šifru!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

monk

Prethodna objavaZnaju da ne znamo: Zašto nam prodaju otrove?
Slijedeća objavaSočna vegetarijanska kajgana
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here