6. tithi – Krišna Šasthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Hasta

Priroda današnjeg dana su “negativni osjećaji”.

Kad god osjećamo odbojnost u dodiru s nekim, živimo u iluziji. Nešto je ozbiljno pogrešno u nama. Ne vidimo stvarnost. Nešto se u nama mora promijeniti. Međutim, što uglavnom činimo u odnosu na svoje negativne osjećaje? Kažemo: “On je kriv. Mora se promijeniti”. Ne. Ljudi su takvi kakvi trebaju biti. Mi smo ti koji se moramo promijeniti.

U sličaju da se neđamo u nekoj kriznoj situaciji, biti ćemo mnogo pribraniji ako smo bez negativnih osjećaja. Jer kada se u igru uključe negativni osjećaji, gubi se glava. Na scenu ulazi ego, naše uslovljeno “ja” i sve se kvari. Tamo, gdje je bio jedan problem za rješavanje sada su dva problema. Kada se previše poistovjetimo sa sobom, tada naš ego sprečava da vidimo stvari objektivno, sa distance. Kada krećemo u akciju, jako je važna sposobnost da se stvari vide sa distance. Međutim, negativni osjećaji nas sprečavaju da zauzmemo takav stav.

Kako da nazovemo onda to, što aktivira ili usmjerava energiju k djelovanju koje se suprotstavlja objektivnom zlu? Što god da je, to nije reakcija već akcija.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaTri-purusha avatara
Slijedeća objavaBielerova juha – Detoksikacija na nježan način
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.