2. tithi – Krišna Dvitja

Čandra ili Mjesec u nakšatri Purvabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “oduvijek postojimo”.

Ljudsko biće ne može zamisliti da ne postoji. Možemo zamisliti da naše tijelo nije živo, ali jednostavno ne možemo zamisliti da ne postojimo. Da li mislite da je to igra prirode? Nije tako. Mi ne možemo zamisliti da ne postojimo zato što ne možemo ne postojati! Kad bismo to mogli zamisliti, mogli bismo to i stvoriti, a takvo što nikad ne možemo stvoriti. Mi smo oduvijek postojali, zato što smo dio stvaranja.
U Bhagavad Giti, Gospodin Krišna kaže Arđuni:

“Nikad nije postojalo vrijeme kad ti i ja i ovdje okupljeni kraljevi nismo postojali, niti će postojati vrijeme kad ćemo prestati postojati. Kako osoba nastanjuje tijelo tijekom djetinjstva, mladosti i starosti, tako u trenutku smrti dobiva drugo tijelo. Mudre ne zavaravaju takve promjene”.

Što se događa kad čovjek umre? Tijelo ne prelazi u nepostojanje, jer takvo što ne postoji. Ono se pretapa u elemente. Ni biće koje prebiva u našoj nutrini – naše istinsko ja, ne prelazi u nepostojanje. I sama riječ “biće” govori nam da ćemo uvijek postojati. Mi nismo samo ljudsko biće. Mi smo vječno biće koje privremeno živi u ljudskom tijelu. Kad bismo prestali postojati, u svemiru bi se stvorio prazan prostor te bi se u tu prazninu urušio cijeli svemir.

Danas je dobar dan da pokušamo spoznati tu vječnu istinu!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaBivši premijer Britanske Kolumbije priznao postojanje chemtrailsa
Slijedeća objavaGledajte na sebe kao na samoodgovornu osobu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here