3. tithi – Krišna Tritija

Čandra ili Mjesec u nakšatri Ašvini

Priroda današnjeg dana je “sadašnja karma”.

Sadašnja karma se na sanskrtu zove Agami karma. Ona se događa u sadašnjosti i obuhvaća sve naše današnje misli i postupke s kojima stvaramo uzroke i posljedice budućnosti. Bez obzira jesmo li toga svjesni, svakom svojom mišlju i svakim postupkom mi svakodnevno stvaramo svoju karmu. Ako ubijemo cvijet ili kukca, vičemo na supružnika, mrzimo svoj odraz u ogledalu i nazivamo se ružnim i debelim, zavidni smo prijatelju, gurnemo nekoga u tramvaju, nepošteno postupamo (čak i ako je posrijedi zadržavanje novca koji nam je prodavač zaboravio uzvratiti), mi stvaramo lošu karmu. Sve te negativne misli i postupci stvaraju negativna sjećanja u našoj podsvijesti. Sve se to pohranjuje u našem mozgu.

S druge strane, sve pozitivno što svakodnevno činimo – dajemo novac prosjaku, pomažemo prijatelju, obavimo nešto za bolesnika, uputimo stranca u pravom smjeru, pokazujemo ljubav i privrženost – stvara dobru karmu. Život je neprestano uravnoteživanje i poništavanje loše karme dobrom. Svakom svojom mišlju, riječju i postupkom odabiremo kakvu ćemo karmu stvarati u svojem životu!

Danas je dobar dan da se orijentiramo prema stvaranju dobre karme!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaZvukom do slobode
Slijedeća objavaŠto je natalna karta?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here