4. tithi – Krišna Čaturthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Rohini

Priroda današnjeg dana je “zdravlje”.

Zdravlje je najdragocijenija stvar u životu, ali ga više od svega drugog uzimamo zdravo za gotovo. Mnogi ljudi o zdravlju razmišljaju tek kad ga izgube. Tada postanemo svjesni: ako nemamo zdravlje, nemamo ništa.

Jedna talijanska poslovica izražava istinu o zdravlju koja vrijedi za mnoge ljude: “Čovjek koji uživa u zdravlju je bogat, iako toga nije svjestan”. Iako rijetko razmišljamo o zdravlju dok se dobro osjećamo, istinitosti tih riječi postat ćemo svjesni kada imamo nekih sitnijih problema, kao što su prehlada ili gripa zbog kojih moramo ležati u krevetu. Kad se loše osjećamo, želimo samo jedno, da nam se stanje poboljša i ništa drugo nije važno osim ponovnog ozdravljenja.

Zdravlje je životni dar, nešto što primamo svakog dana. Uza sve ono što radimo da bismo bili zdravi, trebamo biti zahvalni na svom zdravlju kako bismo postali još zdraviji.
Danas je dobar dan da se sjetimo vrijednosti zdravlja kojeg imamo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 21.10.2013.
Slijedeća objavaPut kojim ne krenuh
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here