7. tithi – Krišna Saptami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Čitra

Priroda današnjeg dana je “Kako dostignuti sreću?

Postanimo svjesni samih sebe. Promatrajmo sebe jer samopromatranje je nešto čudesno i izuzetno. Poslije nekog vremena nije neophodan nikakav napor, jer kako se iluzije gube, počinju se upoznavati stvari koje ne mogu biti opisane. To se zove sreća. Sve se mijenja i u nama se rađa svjesnost, spoznaja.

Jedan učenik pitao je svojeg duhovnog učitelja: “Možeš li mi reći neku mudru riječ? Nešto što će me voditi kroz život? Budući je taj dan bio dan tišine za ovog učitelja, on je uzeo list papira i napisao: “Svjesnost”. Učenik je na to rekao: To je previše sažeto. Da li bi mogo malo opširnije protumačiti?” Učitelj je onda napisao: “Svjesnost, svjesnost, svjesnost”. Učenik je odgovorio: “U redu, ali što to znači?” Odgovor je bio: “Svjesnost znači….svjesnost”.

Evo što znači promatrati samog sebe. Nitko nam ne može pokazati kako se to radi, jer bi nam dao tehniku, programirao bi nas. Ali posmatrajmo sebe. Kada razgovaramo s nekim, da li smo svjesni ili se samo poistovjećujemo s razgovorm? Kada smo na nekog ljuti, da li smo svjesni ili se samo poistovjećujemo sa svojom ljutnjom? Kasnije kada se smirimo, da li se udubimo u to iskustvo, pokušavamo li ga razumijeti? Odakle potječe? Što ga je izazvalo? Ne poznajemo drugi put koji bi nas doveo do svjesnosti. Samo ono što se shvati može se promijeniti. Ono što se ne razumije ili čega nismo svjesni biva potisnuto. Ne mijenja se. Ali, kada se shvati, može se promijeniti.

Danas je dobar dan da proradimo na svojoj svjesnosti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaUtjecaj chakri na život djeteta
Slijedeća objavaZašto koristiti C vitamin iz prirodnog izvora?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here