3. tithi – Krišna Tritija

Čandra ili Mjesec u nakšatri Utarabhadrapada

Priroda današnjeg dana je “davanje”.

Svrha našeg života je radost, a najveća radost u životu je davanje. Najveća radost u životu je davanje zato što ćemo se uvijek mučiti da bismo preživjeli ako ne dajemo. Život će nam biti ispunjen problemima i upravo kad pomislimo da sve ide kako treba, dogodit će se nešto drugo zbog čega ćemo se ponovno mučiti i boriti s poteškoćama. Postoji samo jedna stvar koju možemo dati, a to je ljubav. Naša ljubav, naša radost, naša pozitivnost, naše uzbuđenje, zahvalnost i strast istinske su i vječne stvari u životu. Nijedno bogatstvo ovoga svijeta nije ni do koljena najdragocijenijem daru u sveukupnom stvorenom svijetu – ljubavi koja prebiva u nama.

Dajmo ono najbolje od sebe. Pružajmo svoju ljubav, jer ona je magnet svih bogatstava u životu. Život će nam biti bogatiji nego što smo mogli i zamisliti, jer kad dajemo ljubav, tada ispunjavamo svrhu svojeg života. Kada pružamo ljubav, primit ćemo toliko ljubavi i radosti da ćemo imati osjećaj kako je to gotovo i više nego što možemo podnijeti. No, mi možemo prihvatiti neograničenu ljubav i radost, jer one su naša prava osobnost.
Danas je dobar dan da započnemo s davanjem ljubavi!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaAnis – neprocjenjiva pomoć kod probavnih i dišnih tegoba
Slijedeća objavaHoćemo li na nebu vidjeti dva sunca?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here