5. tithi – Krišna Pančami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mrigašira

Priroda današnjeg dana je “što s emocijama”?

Dva su velika razloga zbog kojih nam je tako teško spoznati svoj istinski samoidentitet – ego i emocije. Ti su elementi korijen većine naših problema. Kad napustimo materijalnu razinu, više ne posjedujemo ni emocije ni ego; tada smo samo duša.

Svako naše iskustvo tijekom života će na površinu izroniti kao emocija, a ta će se emocija opetovano pojavljivati u naizgled nevezanim situacijama. Svaka negativna misao i svako negativno iskustvo ponovno će se pojaviti u obliku emocije i razviti se u obrazac ponašanja. Naše su emocije često posljedica suočavanja s onime čega se plašimo. Ako se plašimo mraka, obveze, vode, ako se plašimo da će nas otkriti, suočeni s takvom situacijom, svoj ćemo strah izraziti kroz gnjev, zavist, mržnju, optuživanje ili frustraciju. Ako nismo uravnoteženi, emocije će vladati nama i određivati našu osobnost.

Cijelog života učimo upravljati svojim sustavom emocija. Svoj unutarnji svijet pomoću emocija otkrivamo vanjskom svijetu. No, ako naše emocije nisu pod nadzorom, vanjskom bi svijetu mogle poslati pogrešnu poruku i prikriti naše istinsko jastvo.

Danas je dobar dan da naučimo vladati svojim emocijama.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objava10 jednostavnih i učinkovitih lijekova protiv raka
Slijedeća objavaRumi (“Masnavi”): Voće života
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here