6. tithi – Krišna Šasthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Pušja

Priroda današnjeg dana je “Svi me moraju voljeti”.

Danas većina nas njeguje zabludu koja glasi: “Svi me moraju voljeti”.

Riječ je o ideji da su nam neprestano potrebni ljubav i odobravanje drugih. Ponekad, kad ne dobijemo pažnju koju prema svom mišljenju zaslužujemo, osjećamo se nedovoljno dobrim. Ako to duže traje može doći do ozbiljnih problema, jer ćemo započeti privlačiti negativnosti. Mi smo u stanju kontrolirati hoćemo li zadržati svoje dobro raspoloženje i ostati na točki koju smo odredili za sebe na ljestvici ljubavi i mržnje ili ćemo dopustiti sebi da kliznemo niz ljestvicu prema negativnijim osjećajima.

Najvažnije je zapamtiti da ne moramo dobivati ljubav i odobravanje svih ljudi, sve dok sami sebe volimo i odobravamo sebi. Na kraju krajeva , ni nama se ne sviđaju svi ljudi koje susrećemo, niti im odobravamo, pa zašto bismo onda očekivali više od drugih, nego što sami pružamo? Svi imamo slobodnu volju, stoga ne bi bilo pošteno da ljudima oduzmemo pravo da odabiru vlastite osjećaje, kao što ne bi bilo u redu kad bi netko drugi nama oduzeo pravo da prema drugim ljudima osjećamo sklonost ili nesklonost.

Danas je dobar dan da to shvatimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

boat

Prethodna objavaJedinstvo s Božanskim
Slijedeća objavaPjesniku
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here