14. tithi – Šukla Čaturdaši

Čandra ili Mjesec u nakšatri Hasta

Priroda današnjeg dana je rad. O pojmu rada možemo danas puno toga reći. Bez rada ne možemo živjeti. Ipak, u današnje vrijeme je rad obezvrijeđen. Pravi i kvalitetan rad se više ne cijeni. Svi nastoje što prije nešto završiti, a onda jednostavno otići na odmor. Uzrok tome je da rad nije adekvatno plaćen. Puno radimo, a za njega dobijemo malo novca kojeg onda vrlo brzo potrošimo. Također, većina ljudi ne uživa u onome što rade pa postaju nezadovoljni, rad im postaje napor i tlaka. I tako danas na rad gledamo kao na nešto negativno, na ono što pod svaku cijenu treba izbjeći. Ipak, imamo i lijepi aspect dobrotvornog rada koji može oplemeniti pojedinca, pod uvjetom da pojedinac ima osigurane osnovne uvjete života. Upravo su bogati pojedinci pokretali velike humanitarne projekte i osnivali zaklade i pomagali drugima. Pustimo na stranu skrivene interese u pozadini toga. Ipak, svatko je od nas u mogućnosti da ponekad napravi nešto lijepo I korisno, danas je povoljan dan da učinimo tako nešto.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaRotkvica – ljutkasta “poslastica” za zdravu probavu i čistu kožu
Slijedeća objavaNajveći američki zagađivač Exxon odgovoran je za desetke naftnih havarija, a Vrdoljak ga želi dovesti da buši po Jadranu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here