13. tithi – Krišna Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Mrigašira

Priroda današnjeg dana je “zakon uzroka i posljedice”.

Zakon uzroka i posljedice pomaže nam da shvatimo kako se ništa ne događa slučajno. Ako ne možemo pronaći uzrok, to ne znači da uzrok ne postoji, nego samo znači da ga nismo svjesni ili da ga ne možemo utvrditi. Sve se događa zbog nekog razloga, a ako vjerujemo da nešto nismo smjeli učiniti, u tome se krije dragocjena pouka koja nam pomaže da na neki način sazrijemo ili pokreće posljedicu koja se inače nikada ne bi dogodila. Možda smo dobili otkaz. Iako je to težak događaj, možda će nas potaknuti da pokrenemo vlastiti posao, iako za to inače možda nikad ne bismo imali dovoljno samopouzdanja da smo ostali u sigurnosti svog dosadnog posla.

Kada je riječ o zakonu uzroka i posljedice, osobito je važno shvatiti da uzroci ne stvaraju događaj, nego su samo poticaj u dugačkom lancu postupaka i uvjerenja.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaOprez! Nemojte ‘čistiti’ svoje uši!
Slijedeća objavaOsnove učenja Gospodina Bude
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.