14. tithi – Krišna Čaturdaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Asleša

Priroda današnjeg dana je “vrijeme i starenje”.

Dok vanjsko tijelo stari i prilično brzo propada, unutarnje se tijelo ne mijenja s vremenom, osim što ga možemo dublje osjećati i postati svjesniji. Ako nam je sada trideset godina, energetsko polje našeg unutarnjeg tijela osjećati će se isto onako kako će se osjećati u osamdesetoj. I tada će biti jednako ustreptalo i živo. Čim se naše uobičajeno stanje promjeni tako da više nismo izvan tijela, u zamci uma, nego se usidrimo u tijelu i prisutni smo u sadašnjem trenutku, fizičko tijelo bit će laganije, jasnije i življe. Što u tijelu ima više svijesti, njegovo molekularno ustrojstvo zapravo postaje rjeđe. Veća svjesnost znači smanjivanje privida materijalnog svijeta.

Kad se više poistovjetimo s bezvremenim unutarnjim tijelom, nego s vanjskim, kad prisutnost postane naš uobičajeni oblik svijesti, a prošlost i budućnost više ne budu zaokupljali našu pažnju, tada u psihi i tjelesnim stanicama nećemo više gomilati vrijeme. Nagomilavanje vremena u obliku psihološke opterećenosti prošlošću i budućnošću uvelike oštećuje sposobnost stanica za samoobnavljanje. Stoga ako prebivamo u unutarnjem tijelu, vanjsko će mnogo sporije starjeti!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaNaša beskrajna snaga
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 25.08.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.