1. tithi – Šukla Pratipada
Čandra ili Mjesec u nakšatri Svati

Priroda današnjeg dana je “svi me moraju voljeti”.

Riječ je o ideji da su nam neprestano potrebni ljubav i odobravanje drugih. Ponekad, kad ne dobijemo pažnju koju prema svom mišljenju zaslužujemo, osjećamo se nedovoljno dobrima. Ako to duže traje, može doći do ozbiljnih problema. Što više zračimo negativnom energijom, to ćemo više iste energije privući sebi. Mi smo u stanju kontrolirati hoćemo li zadržati svoje dobro raspoloženje i ostati na točki koju smo odredili za sebe na ljestvici ljubavi i mržnje ili ćemo dopustiti sebi da kliznemo niz ljestvicu prema negativnim osjećajima.

Najvažnije je zapamtiti da ne moramo dobivati ljubav i odobravanje svih ljudi, sve dok sami sebe volimo i odobravamo sebi. Na kraju, krajeva, ni nama se ne sviđaju svi ljudi koje susrećemo, niti im odobravamo, pa zašto bismo onda očekivali više od drugih, nego što sami pružamo? Svi imamo slobodnu volju, stoga ne bi bilo pošteno da ljudima oduzmemo pravo da odabiru vlastite osjećaje, kao što ne bi bilo u redu kad bi netko drugi nama oduzeo pravo da prema drugim ljudima osjećamo sklonost ili nesklonost.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaStres kao “IN” svakodnevica
Slijedeća objavaVIDEO: Ultimativni joga izazov!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.