6. tithi – Krišna Šasthi

Čandra ili Mjesec u nakšatri Satabiša

Priroda današnjeg dana je “ograničenje”. Većina ljudi danas misli da su u mnogim stvarima ograničeni. Ograničeni su vremenom, obiteljskim obavezama, djecom, financijama, nemogučnošću duhovnog rada na sebi i sl. Često sam na jyotish savjetovanjima čuo slične izjave na pitanje: “Zašto ne uvrstite duhovnu praksu u svoje dnevni raspored”? Odgovori su svi isti: “Pa znate, nedostaje mi vremena tijekom dana i prostora u stanu. Gdje da radim”. No kada smo zajedno razmotrili situaciju na kraju se našlo i vremena i prostora.

Mi moramo shvatiti, da ništa nije ograničeno – ni resursi niti bilo što drugo. Ograničenja postoje samo u ljudskom umu. Kad um otvorimo neograničenoj stvaralačkoj moći, možemo prizvati obilje te sagledati i doživjeti posve novi svijet. Iako tvrdimo da nam nešto nedostaje, nedostaje nam samo zato što se nismo otvorili vlastitoj viziji i sagledali sve ono što nas okružuje. Danas je dobar dan da uklonimo ograničenja iz svojih života!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objava7 smrtonosnih osnovnih namirnica
Slijedeća objavaVoće i povrće kao lijek, neko od njih sprečavaju teška oboljenja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.