2. tithi – Šukla Dvitja
Čandra ili Mjesec u nakšatri Utaraphalguni

Priroda današnjeg dana je “razrješavanje karme”.

Iako je karma na zapadu postala popularan pojam, posrijedi je jedan od najstarijih pojmova na svijetu koji potječe iz vedske kulture, jedne od najstarijih svjetskih kultura. Riječ karma na sanskrtu znači “akcija”; proizlazi iz korijena “kri” što znači “činiti”. Riječ je o mentalnim i tjelesnim postupcima, iz predhodnih ili iz sadašnjeg života, koji određuju uvjete našega života i ponovnog rođenja.

Karmu rado poistovjećujemo s pamćenjem. Svaka misao i svaki postupak, sve što učinimo, pohranjuje se u pamćenju, kao u memoriji računala. Sjećanje može biti pozitivno ili negativno. Sva će negativna sjećanja opetovano izvirati na površinu, a jedini način da ih ostavimo za sobom jest razrješavanje karme. Naš život je proces razrješavanja karmičkih pitanja koji nas vodi rastu i napretku. Nerazriješena karma rađa negativnu energiju, bolest i nezadovoljstvo. Mnoge nevolje u našem životu posljedica su nerazriješene karme!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaČaj od koprive: Čudesna riznica zdravlja
Slijedeća objavaZelena patrola na dijelu – Naftni otpad u Velikom Bačkom kanalu
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.