8. tithi – Krišna Aštami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Pušja

Priroda današnjeg dana je “uklonimo svoje ovisnosti”.
Mi se često žalimo na negativne situacije koje se dešavaju u našem životu. No, moramo shvatiti da jedini način na koji se negativna situacija može preobraziti u pozitivnu jest taj da se dogodi nešto što će promijeniti naše unutarnje obrasce. Do takvog pomaka dolazi kad promijenimo način na koji sagledavamo svijet i svoje postupke.

Mnogih se ovisnosti ne možemo riješiti , bilo da je riječ o kupnji, piću, kavi, televiziji ili kockanju, zato što ih se pokušavamo osloboditi izvana, umjesto da krenemo iznutra. Nikad zapravo nije riječ o kupovanju stvari ili o tome da nam se sviđa okus alkohola; uzrok se krije negdje na dubljoj razini. Možda nismo ni svjesni da je naše ovisničko ponašanje način na koji potiskujemo nešto drugo. Nikakve vanjske promjene nikad neće biti dovoljne, ako ne proradimo na sebi iznutra. Tome nas uči većina metoda iz duhovnosti i samopomoći.

Kad je Mahatma Gandhi rekao: “Vi morate biti promjena koju želite vidjeti u svijetu”, citirao je zakon refleksije. Bio je svjestan da, želimo li promijeniti svijet, moramo početi od sebe, mijenjajući način svog razmišljanja.

Danas je dobar dan da preispitamo mogućnosti za rješavanje naših ovisničkih obrazaca ponašanja!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaŠri Išopanišada – Šesta mantra – Duhovna vizija
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 28.10.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here