2. tithi – Šukla Dvitja
Čandra ili Mjesec u nakšatri Asleša

Priroda današnjeg dana su “potrebe ega”.

Ljudi koji žive u skladu sa svojim egom, život promatraju pragmatično i skloni su živjeti prema ljudskim zakonima.

Ego vjeruje da je život tek tjelesno postojanje i zbog toga je potpuno zaokupljen imovinom, bankovnim računima, kućama, postignućima, vanjskim dojmom, položajem te seksualnim i tjelesnim potrebama. Ako potrebe ega nisu zadovoljene, emocije podivljaju. Tek kad se osobe suoče s traumatičnim događajem – smrću, bolešću ili gubitkom- opažaju nešto izvan svoje ograničene stvarnosti. Njima je u životu potreban traumatičan događaj da bi shvatili kako posjeduju dušu i da bi uvidjeli kako je njihova ograničena percepcija uzrok njihove loše karme.

Materijalni se svijet sastoji od privida. Ego i sustav emocija dio su privida i nanijet će nam mnogo boli ako im dopustimo da upravljaju nama. Kad otkrijemo svoju duhovnu šifru, povezat ćemo se sa svojom dušom, a opažanje između naše vanjske osobnosti i naše duše isprva će nam biti bolno. No, tako ćemo postati sposobni promijeniti svoj život i početi živjeti u skladu sa svojom dušom.

U konačnici nije važno kako izgledamo, koliko smo sposobni zaraditi i koliko smo bogatstvo stvorili. Važno je postići slobodu i duševni mir tj. mudrost što se stječe samospoznajom i življenjem prema univerzalnim zakonima.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

52
OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.