10. tithi – Krišna Dašami
Čandra ili Mjesec u nakšatri Hasta

Priroda današnjeg dana je “ne brinimo”.

Vjerujemo da uvijek trebamo pripaziti neće li nešto krenuti po zlu. “Mogao bi me udariti automobil. Mogao bi me ugristi pas. Na putu do škole mogao bi me pojesti lav. Moram razmišljati o takvim stvarima da bih bio spreman. Stalno moram paziti – ne smijem se opustiti”.

Sve je najčešće posve u redu. Zapravo, najveći dio života provedemo u stanju “sve je u redu”. Čisti smo, suhi smo, dobro nahranjeni, relativno zdravi, novaca nam više manje nedostaje, nije nam ni prevruće ni prehladno. Samo rasipamo energiju ako brinemo hoće li nešto krenuti nizbrdo. Moramo shvatiti, budući se život neprestano mijenja, da će se neke stvari ipak dogoditi. Stoga nikakva naša zabrinutost ne može spriječiti da se nešto dogodi, ako se treba dogoditi. Zapravo, samim tim što brinemo o nečemu, može privući upravo ono čega se najviše plašimo.

Danas je dobar dan da pokušamo bezbrižno ići kroz život!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

girl

Prethodna objavaHajdukizirana Mandala – Performance u podrumima Dioklecijanove palače
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 29.11.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here