10. tithi – Krišna Dašami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Pušja

Priroda današnjeg dana je “samoiscjeljivanje”.

Svi se mi rađamo s utisnutim temeljnim programom koji se naziva “samoiscjeljivanje”. Ako se ozlijedimo, rana sama zacijeli. Ako dobijemo bakterijsku infekciju, imunološki sustav uskače u igru i pobrine se za bakterije te nas izliječi. On je osmišljen za iscjeljivanje tijela.

Bolest ne može preživjeti u tijelu koje je u emocionalnom smislu zdravo. Naše tijelo svake sekunde odbacuje milijune stanica, a istodobno stvara i milijune novih.

Neki dijelovi našeg tijela zapravo se svakog dana zamjenjuju. Drugi se dijelovi zamjenjuju svakih nekoliko mjeseci, treći svakih nekoliko godina. No, za nekoliko godina svi mi imamo posve novo fizičko tijelo.

Ako se čitavo tijelo zamjenjuje svakih nekoliko godina, kako je to dokazala znanost, kako je onda moguće da proces degenerecije ili bolesti godinama ostaje prisutan u tijelu? Ondje ga zadržava samo misao, zamjećivanje bolesti i pozornost koju joj pridajemo.

Danas je dobar dan da započnemo sa samoiscjeljivanjem!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaPojanje 3.dio – Kako pojanje pročišćava naš um?
Slijedeća objavaRogač – Lijek za rak maternice
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.