10. tithi – Krišna Dašami

Čandra ili Mjesec u nakšatri Magha

Priroda današnjeg dana je “zahvalnost hrani”.

Izražavanje zahvalnosti za hranu prije jela tradicija je koje se ljudi pridržavaju tisućama godina, a potječe još od drevnih Egipćana. Zbog današnjeg užurbanog načina života mi danas ne odvajamo vrijeme da bi izrazili zahvalnost prije obroka. No, ako primjenjujemo jednostavan čin objedovanja kao priliku da budemo zahvalni, to će neizmjerno povećati kvalitetu našega života.

Ako se prisjetimo nekog trenutka kad smo bili uistinu gladni, sjetiti ćemo se i toga da nismo mogli normalno razmišljati i funkcionirati, osjećali smo se slabo, možda smo počeli i drhtati, misli su nam bile zbrkane i bili smo neraspoloženi. Takve smo posljedice osjećali već i samo nakon nekoliko sati što nismo jeli. Hrana nam je potrebna da bismo živjeli , razmišljali i osjećali se dobro, stoga na njoj itekako možemo biti zahvalni.

Danas je dobar dan da osvijestimo zahvalnost na hrani!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaLjekovita svojstva kestena
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 30.10.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here