12. tithi – Krišna Dvadaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Višaka

Priroda današnjeg dana je “što jače želimo, manje ćemo postići”.

Kada odveć jako želimo nešto postići, toliko da smo spremni sve staviti na kocku, stvaramo veliki suvišni potencijal te narušavamo ravnotežu. Sile ravnoteže odbacit će nas na područja života gdje o željenoj stvari nema ni spomena.

Moguće je izdvojiti tri oblika želje. Prvi je oblik kada snažna želja prelazi u čvrstu namjeru imati i djelovati. Tada se želja ispunjava. Potencijal želje pritom se rasipa, jer se njegova energija usmjeruje na djelovanje. U drugom obliku je to mučna želja bez djelovanja, koja čini suvišni potencijal u čistom obliku. On visi u energetskom polju i u najboljem slučaju beskorisno troši našu energiju, a u najgorem privlači različite neugodnosti. Najlošiji je treći oblik kada snažna želja prelazi u ovisnost o predmetu želje. Velika važnost automatski stvara odnos zavisnosti koji rađa snažan suvišni potencijal. On pak izaziva jednako snažno protudjelovanje sile ravnoteže.

Zato je posebno važno na koji način nešto želimo, jer samo prvi oblika čiste namjere uz odgovarajuće djelovanje vodi ispunjenju naših želja!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

baloni

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 28.12.2013.
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 30.12.2013.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here