15. tithi – Krišna Amavasja
Čandra ili Mjesec u nakšatri Utarašada

Priroda današnjeg dana je “obiteljska karma”.

Obiteljska karma stvara se u obiteljskoj dinamici, u krugu obitelji. Svi mi nosimo u sebi ono što su naši preci učinili. Mi smo posljedica svega toga, a naši će se životi, kao i svi naši postupci, odraziti na životima naše djece i naših unuka. Karmu možemo primiti ili je naslijediti od svojih roditelja, odnosno baka i djedova, te je proslijediti svojoj djeci. Jeste li ikad osjetili da vam se u životu događa sve više negativnosti kojima niste znali uzrok? Posrijedi bi mogla biti obiteljska karma.
Primjerice, obitelj Kennedy često se naziva “ukletom” zbog neuobičajeno velikog broja prijevremenih smrti, tragedija i skandala koji su je potresali. No, ta obitelj nije ukleta, koliko je u njoj na djelu nagomilana obiteljska karma prenošena s naraštaja na naraštaj. Takva se karma u prošlosti stvorila zbog nečijih postupaka i utjecala na sve članove obitelji.

U nekim obiteljima tragedije slijede jedna za drugom – preuranjene tragične smrti, alkoholizam, narkomanija, skandali, nasljedne teške bolesti ili im ništa ne polazi za rukom. Što se događa u takvoj obitelji? Odakle to dolazi? Obiteljska se karma održava iz naraštaja u naraštaj, sve dok obitelj ne razvije svijest, dok ne prepozna potrebu za opraštanjem i dok njezino kolektivno nesvjesno ne pokuša razriješiti nakupljenu karmu. U suprotnom će se obiteljska karma održavati i rasti.

Kao pomoć u utvrđivanju vrste obiteljske karme daje nam izrada jyotish horoskopa kroz koji se lijepo mogu vidjeti različite vrste karme koju vučemo sa sobom.
Danas je dobar dan da razmislimo o svojoj obiteljskoj karmi!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaGandhijeve mudrosti
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 31.01.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here