13. tithi – Krišna Trijodaši
Čandra ili Mjesec u nakšatri Anuradha

Priroda današnjeg dana je “Kretanje po tijeku”.

Zamislimo da se ne suprotstavljamo riječnoj struji (struji života) i da u nju ne unosimo suvišne virove, ali i da ne plutamo bezvoljno kao čamac od papira. Namjerno se krećemo u skladu s njom, opažamo sprudove na koje nailazimo, zapreke, opasne dijelove i samo zamasima održavamo izabrani smjer. Kormilo je u našim rukama.

Je li uopće moguće promatrati život kao tijek? I zašto bi u njemu trebalo bezvoljno plutati ili mu se suprotstavljati?

Tijeku se ne treba aktivno suprotstavljati prvenstveno zbog toga što se pritom beskorisno trati gomila energije. No, možemo li se pouzdati u tijek varijanti? On nas može nanijeti ne samo u mirnu lagunu, već i na vodopad. Baš zato da izbjegnemo neugodnosti, moramo zamasima ispravljati svoj smjer. Ipak, potrebno je pravilno izabrati opći smjer tijeka. Smjer se određuje izborom cilja i načinima njegovog postizanja. Nakon što je smjer izabran, treba se maksimalno pouzdati u tijek, te uklanjati prepreke ili probleme. Pri tome naš razum ne igra neku veliku važnost. Mnogi ljudi rasuđuju vrlo trijezno, a istovremeno se ne mogu riješiti svojih problema. Jednostavo se treba prepustiti intuiciji i višem vodstvu koje će nam pomoći da rješavamo probleme i prepreke kada nas struja života dovede do njih.

Danas je dobar dan za prepuštanje i rješavanje!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

river

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 29.12.2013.
Slijedeća objavaSavršeni znanstvenik
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here