1. tithi – Šukla Pratipad
Čandra ili Mjesec u nakšatri Revati

Priroda današnjeg dana je “kada griješimo postajemo bolji”.

Hopi Indijanci s američkog jugozapada imaju metodu koja im pomaže da promijene svoje misli kako bi prevladali razočaranje. Svakog dana mole se Velikom Duhu da im dopusti da 20 puta pogriješe. Njihova filozofija tvrdi da uvijek možemo učiti iz svojih pogrešaka i neuspjeha. Stoga, što više griješimo, to bolji postajemo jer smo iz toga iskustva nešto naučili.

Kad pažnju preusmjere na pozitivnije stvari, ne samo što postaju sretniji i zdraviji, nego se ujedno usklađuju s univerzalnim zakonom i počinju privlačiti ono što žele. Iako se takva filozofija protivi tradicionalnim obrazovnim sustavima koji nas poučavaju da ne smijemo doživjeti neuspjeh, usvajanje pozitivnog stava i usklađivanje sa zakonima svemira umanjit će stres i patnju u svakoj obitelji, grupi ili organizaciji.

Danas je dobar dan da dozvolimo sebi da griješimo i učimo!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaAyurvedski čaj za mršavljenje
Slijedeća objavaVojnici vremena
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.