4. tithi – Šukla Čaturthi
Čandra ili Mjesec u nakšatri Utaraphalguni

Priroda današnjeg dana je “zahvalnost”.

Bilo da imamo problema u odnosu, osjećamo financijski pritisak, bolesni smo ili imamo problema na poslu, negativne se situacije pojavljuju zbog dugotrajnog razdoblja u kojem nismo osjećali zahvalnost. Ako nismo zahvalni za sve što imamo u svom životu, te stvari nenamjerno uzimamo zdravo za gotovo. Takav je stav najveći uzrok negativnosti, jer kad stvari uzimamo zdravo za gotovo, zauzvrat ne dajemo zahvalnost te zaustavljamo djelovanje pozitivne energije u svom životu. Kao što zahvalnost prema drugima uvijek vodi do poboljšanja našeg života, tako i uzimanje stvari zdravo za gotovo uvijek vodi do pogoršanja.

Kad stvari uzimamo zdravo za gotovo, to će nas navesti da počnemo prigovarati, gajiti negativne misli i izgovarati negativne riječi. Stoga kad se žalimo, prema zakonu privlačnosti u svoj život moramo privlačiti još više stvari na koje se moramo žaliti.

Stoga, prigovaranje, negativne riječi i misli te uzimanje stvari zdravo za gotovo zaustavljaju protok dobrih stvari u našem životu!

Danas je dobar dan na pokušamo biti zahvalni!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com
Prethodna objavaKoliko vrijedi čaša mlijeka?
Slijedeća objavaBhagavad-gita – Ovladavanje umom
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.