11. tithi – Krišna Ekadaši

Čandra ili Mjesec u nakšatri Ardra

Priroda današnjeg dana je “osjećaj krivnje”. Osjećaj krivnje je suvišni energetski potencijal. Stvar je u tome da u prirodi ne postoje pojmovi kao što su dobro ili loše. Dobra i loša djela su za sile ravnoteže podjednaka. Postupili smo loše, postali smo toga svjesni i dobili osjećaj krivnje (mene treba kazniti) te stvorili potencijal. Postupili smo dobro , postali smo toga svjesni i dobili osjećaj ponosa (mene treba nagraditi) i također stvorili potencijal. Sile ravnoteže ne shvaćaju zašto treba kažnjavati ili nagrađivati.

Naknada za osjećaj krivnje uvijek će biti kazna u nekom obliku. Ako nemamo osjećaj krivnje, ne možemo se kazniti. Možemo se sjetiti mnogih primjera iz svakodnevnog života. Na pr. posvađali smo se s prijateljem ili s prijateljicom. Poslije toga nam je bilo žao. U toku dana smo porezali smo prst te se na taj način fizički kaznili. Ovo je samo jedan od banalnih primjera kako stvar funkcionira i vjerojatno su mnogi od nas iskusili slične situacije.

Danas je dobar dan da se pokušamo riješiti osjećaja krivnje!

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaPrevelika kreacija, premali mozak
Slijedeća objavaVIDEO: Na rubu znanosti – Jesu li životinje kulturna bića?
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here